Vil du gerne tabe dig? Så skal du sætte fokus på din kost

Vil du gerne tabe dig? Så skal du sætte fokus på din kost

Mange tror, at den eneste måde at tabe sig på er ved at gå i fitnesscenteret og træne i flere timer. Træning har klart en vigtig rolle i at kunne tabe sig hurtigt, men kosten spiller en lige så vigtig rolle, når vi snakker vægttab. Faktisk vil nogle eksperter sige, at kosten er endnu vigtigere end motion, når det gælder om at tabe sig. Hvis du ønsker at slanke dig, skal du først og fremmest fokusere på din kost. Her er tre ting, du skal vide om at tabe dig gennem en sund kost.

1. Du behøver ikke at spise mindre

Mange associerer begrebet diæt med billeder af kedelige salater, ingen søde sager og grøntsager i stakkevis. Men det er ikke sådan, at det fungerer. Hvis du er på diæt, så kan du sagtens få plads til de søde ting. Det handler bare om måde. Du skal være bevidst om de kalorier, du indtager, men det betyder ikke, at du ikke kan nyde din mad. Der findes masser af lækre, kaloriefattige måltider, som kan mætte dig, uden at du tager flere kilo på. Bare fordi du holder øje med dit kalorieindtag, betyder det ikke, at du skal spise mindre. Det handler alt sammen om mængden af visse ting, såsom fedt og kulhydrater.

2. Mængden af mad

Som nævnt foroven, så handler det ikke kun om, hvad du spiser, men også om, hvor meget du spiser. Overspisning er en af hovedårsagerne til, at folk har svært ved at tabe sig, selvom de spiser relativt sunde fødevarer. Så du skal være opmærksom på dine portionsstørrelser, og sørg for, at du ikke overspiser ved hvert måltid. Man anbefaler, at man får omkring 6 måltider i løbet af dagen, hvoraf tre af dem er hovedmåltider og de tre sidste er mindre måltider. På denne måde kommer du ikke til at spise for meget. For du bliver godt mæt ved hvert måltid, og de mindre måltider kan fjerne trangen til usunde snacks eller overspisning ved hovedmåltiderne.

Hvis du har svært ved at holde dig til et vist kalorieantal, så kan du overveje at abonnere på måltidskasser med slankemad. Her er kalorieindtaget regnet ud på forhånd og målt af til punkt og prikke. Så kommer du ikke til at gå over den mængde kalorier, som du skal have hver dag. Efterhånden er der mange leverandører af måltidskasser, der gør sig i slankemad. Nogle af de mest populære er MyDietPal, Sundtakeaway og RetNemt. Du kan være sikker på, at du modtager en måltidskasse spækket med sunde fødevarer, hvis du bestiller en måltidskasse fra en af disse aktører.

3. Vælg kvalitet frem for kvantitet

Du skal huske, at det er bedre at spise færre kalorier af høj kvalitet end et væld af tomme kalorier. Forarbejdede fødevarer har måske færre kalorier end et hjemmelavet måltid, men de er ikke nær så mættende eller nærende som et hjemmelavet måltid. Vælg så vidt muligt hele fødevarer frem for forarbejdede fødevarer. Du skal fokusere på at få en blanding af komplekse kulhydrater (fuldkornsprodukter etc.), magert protein og sunde fedtstoffer til hvert måltid. Disse næringsstoffer vil holde dig mæt længere og hjælpe med at øge dit stofskifte. Hvis du lægger mere energi i at få etableret en god kostplan, så vil du se hurtige resultater.

Vi vil med glæde høre dine tanker

Skriv en kommentar

Fitnessnation
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
5
Shopping cart